Online (via internet) monitoren van de binnenluchtkwaliteit

Munisense heeft een opzetstuk ontwikkeld voor de SenseAir eSENSE (FAI3/FAI Light) én de tSENSE, zodat deze de meetgegevens draadloos (ZigBee) - via een gateway - communiceert met het internet of een willekeurig domotica- of gebouwenbeheerssysteem.

De online CO2 meters bieden de mogelijkheid om de meetgegevens via periodieke rapportages en een dashboard op internet op afstand te monitoren. Beheerders krijgen hiermee een goed inzicht in het binnenklimaat op diverse locaties. Met dit inzicht kunnen belangrijke zaken aan het licht komen, zoals structureel te hoge CO2 waarden en temperaturen. Hoe vaak komt CO2 waarden boven 1.000 ppm? Dit kan duiden op een slecht ventilatiebeleid (ramen openzetten) of een slecht functionerend ventilatiesysteem, bijv. door vervuilde luchtfilters. Je kan ook opmerken als in het weekend de verwarming aanstaat, hetgeen leidt tot onnodige energieverspillng.

De gemeente Amsterdam heeft in 2016 bij 355 scholen het binnenklimaat in kaart gebracht. Hiervoor zijn 400 SenseAir tSENSE CO2 meters ingezet. De monitoringresultaten hebben inzicht gegeven in de luchtkwaliteit per schoolgebouw. Klik op onderstaande link voor de resultaten van het onderzoek naar frisse scholen in het 'Gezonde Schoolgebouwen Amsterdam' project. In 2017 heeft de gemeente Amsterdam nog 600 SenseAir tSENSE CO2 meters aangeschaft om meer klaslokalen permanent, real-time en op afstand te monitoren!

Gezonde Schoolgebouwen Amsterdam

hoedje
Model CS1:
CO2

hoedje
Model CS4:
CO2/Temp/RH

Bekijk een voorbeeld van de e-mail die wekelijks naar de kinderdagverblijven wordt gestuurd met het verloop van de CO2-concentratie in diverse verblijfsruimten gedurende afgelopen week.

Lees de Munisense brochure over het online monitoren van de binnenluchtkwaliteit en het draadloos verzamelen van de data.

Lees de Munisense datasheet van de diverse meetsets (CS1/CS4) waarmee de binnenluchtkwaliteit online gemonitord kan worden.

Neem contact op met Munisense (071-7114623) en vraag naar Irene Barten of stuur haar een mail (irene.barten@munisense.com) voor meer informatie over de online CO2 meters, de internetportal, prijsinformatie of simpelweg om een offerte aan te vragen.

ZigBee

Communicatie met domotica/gebouwenbeheerssysteem

ZigBee
Communicatie met INSIGHTNOW portal/dashboardN.B. Als u reeds in het bezit bent van SenseAir CO2 meters (eSENSE en tSENSE), dan is het mogelijk om deze naderhand te voorzien van het opzetstuk, zodat ze op afstand uitgelezen kunnen worden en de e-mailservice kan worden geactiveerd!SPECIAAL VOOR KINDEROPVANG: WEKELIJKSE CO2-RAPPORTAGE VIA E-MAIL

De GGD verlangt van kinderdagverblijven dat zij de CO2-concentratie in diverse verblijfsruimten real-time monitoren en tevens een logboek bijhouden. Wij bieden kinderdagverblijven de mogelijkheid om draadloos via internet real-time de CO2 concentratie in diverse ruimten te monitoren en registreren. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Munisense B.V. uit Leiden.


Frisse kinderdagverblijven

Wekelijks wordt via e-mail een overzicht verstrekt met het verloop van de CO2-concentratie in diverse verblijfsruimten. Dit overzicht geeft waardevolle informatie over de luchtkwaliteit in diverse ruimten gedurende de week, zodat - indien nodig - gepaste maatregelen genomen kunnen worden. Op deze wijze heb je een compleet overzicht en bespaar je veel tijd, doordat de leidsters niet handmatig een logboek hoeven bij te houden, waarbij ze meerdere keren per dag de CO2-concentratie moeten noteren. De rapportages kun je printen en opbergen in een map, zodat je deze kunt tonen op het moment dat de GGD er naar vraagt. Het is ook mogelijk om de historie naderhand over een bepaalde periode zichtbaar te maken en te printen.

2016: PROJECT 'GEZONDE SCHOOLGEBOUWEN AMSTERDAM'

De gemeente Amsterdam heeft begin 2016 bij 360 scholen het binnenklimaat in kaart gebracht.
Hiervoor zijn 400 SenseAir tSENSE CO2-meters ingezet. De monitoringresultaten hebben inzicht
gegeven in de luchtkwaliteit per schoolgebouw. De ventilatie zal waar nodig worden verbeterd.

Begin 2017 heeft de gemeente Amsterdam nog 600 SenseAir tSENSE CO2 meters
aangeschaft om nog meer klaslokalen permanent, realtime en op afstand te monitoren!

Er zijn meerdere bedrijven betrokken bij dit project, waaronder Munisense en DWA.

- Neem contact met Munisense op als u meer informatie wenst over deze online toepassing -